SAM 2008Naša maskota

Gorenjski pokal
SAM 2008
Železna Kapla 07
Arhiv
Sponzorji
Povezave
 

Info

 

 

 

Info SAM 08 Foto SAM 08 Rezultati SAM 08


Posebno obvestilo
SAM 2009 odpade

Spoštovanim tekačem sporočamo, da smo se v Klubu trmastih odločili, da letos Slovenskega alpskega maratona ne bomo organizirali. Razlogov za to odločitev je več in so povezani z organizacijsko zahtevnostjo prireditve. Za neupravičena so se izkazala tudi naša pričakovanja, da bodo večji interes za sodelovanje pokazali trgovci s športno opremo, organizacije za podporo turizmu in organizacije za podporo športu. Klub temu verjamemo, da je bil SAM zanimiva dolga tekma, drugačna od večine ostalih tekaških prireditev v Sloveniji in povsem mogoče je, da bomo prireditev v bodoče (v nekoliko spremenjeni obliki) ponovno organizirali.

Organizacijske aktivnosti si bomo letos zapolnili s tekaškim projektom imenovanim Trans Slovenija. To je tek, ki je danes vsaj toliko drugačen od večine ostalih, kot je bil SAM pred skoraj desetimi leti. Štiristo kilometrov v petih dneh je dolga razdalja, a omejitve menda obstajajo le v mislih.

Iztok Boltez
 


8. SLOVENSKI ALPSKI MARATON
je pod streho! Dobesedno (tokrat pa zares)!
Letos se je vreme prvič resno zarotilo proti nam. Ves teden pred tekmo je bilo preveč lepo, da bi bilo tako še v soboto. Napovedi vremenarjev so se uresničile, tako da je že petkovo testeninko dobro začinila nevihta.
Deževno sobotno jutro je prestrašilo kar nekaj prijavljenih tekmovalcev (nove majice SAM, ki so jih dobili ob prijavi, so ostale nove) in nekateri od njih so prišli na Jezersko v cilj bodrit tiste neustrašne, ki so se spopadli z najbolj zahtevno progo SAM-a do sedaj. Blata je bilo veliko in še več, proga je bila spolzka, zato smo prav veseli, da so jo udeleženci odnesli brez hujših poškodb.
Če ne drugega, smo vsaj dokazali, da tudi ob tako slabih pogojih poskrbimo, da vse več ali manj deluje - vsaj po komentarjih tekmovalcev sodeč.
Vsi, ki ste se drznili premagati SLOVENSKI ALPSKI MARATON v teh pogojih, zaslužite vsa priznanja! Bravo!

Zaradi težkih pogojev je bilo letos kljub rekordni predprijavi na obeh daljših preizkušnjah skupaj le 199 tekmovalcev.
Med 63 udeleženci, ki so dosegli cilj na 50 km razdalji od Preddvora preko Tržiča do Jezerskega, je zmagal naš Avstrijec Reinhold Pototschnig, drugi je bil še bolj naš Andrej Robič, tretji pa Hrvat Marko Rajković. Med šestimi ženskami je slavila Tolminka Jolanda Kofol, druga je bila vsestranska Ruth Reš Podgornik, tretja pa Natalija Lesnik.
Na krajši razdalji med Tržičem in Jezerskim je med 136 junaki slavil Marjan Zupančič iz Bohinja, drugi je domov na Jezersko pritekel Anže Šenk, tretji pa je bil Matjaž Mikloša. Med dekleti je nov rekord proge (kljub zahtevnim razmeram) dosegla Valerija Mrak, druga je bila Damjana Blatnik tretja pa domačinka Jana Oman.
Kot vsa leta doslej, je bil hkrati tudi 10 km tek okrog jezera na Jezerskem. Ta tekma z množično udeležbo tekmovalcev v vseh kategorijah pa spada v GORENJSKI POKAL. Med 109 udeleženci je zmagal Marko Pintar, med dekleti pa Petra Race.

Organizacija že tako zahtevne tekme je še dodatno otežena zaradi slabega vremena.
Vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi projekta, se še enkrat zahvaljujemo za ves trud, saj brez množice prostovoljcev tekme ne bi mogli izpeljati.
Zahvala velja tudi tekmovalcem, zaradi katerih se vse skupaj sploh dogaja!

Hvala!

V upanju, da prihodnje leto ne more biti bolj blatno, ste lepo povabljeni na 9. SAM septembra 2009!

FILM - SAM 2008 (v dveh različnih kvalitetah - tudi za slabšo povezavo)
 

Zgodovina SLOVENSKEGA ALPSKEGA MARATONA:

 

 

Uradna stran prireditve


8. SLOVENSKI ALPSKI MARATON
Sobota, 13. september 2008